Stadsbestuur lanceert website over parkeren en mobiliteit

Begin janauri lanceerde het stadsbestuur de website http://mobiliteit.geel.be. De website bundelt alle info over mobiliteit en parkeren in Geel. Concreet vind je er alles terug over o.a. geplande wegenwerken, het nieuwe circulatieplan, het Geels Vieruurtje en het schoolrouteplan.

meer info: http://mobiliteit.geel.be

Vraag je verwarmingstoelage aan

Kocht je eind 2013 nog huisbrandolie, bulkpropaangas of verwarmingspetroleum om je huis te verwarmen? Kom dan zo snel mogelijk naar het Sociaal Huis om je verwarmingstoelage aan te vragen. Voor leveringen in 2014 kan je pas vanaf 21 januari een aanvraag verwarmingstoelage indienen. Op www.verwarmingsfonds.be  vind je in het artikel ‘Kant en Klaar verwarmingstoelage’ concrete informatie terug. Op de site staan ook de voorwaarden opgelijst om de toelage te kunnen aanvragen.

meer info: Sociaal Huis, 014 56 70 00, sociaalhuis@geel.be

Zitdag FOD Sociale Zekerheid in Sociaal Huis

De maatschappelijk assistente van de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid houdt elke 4de dinsdag van de maand tussen 11u en 12u een zitdag in Geel. In het verleden kon je hiervoor terecht op het stadhuis. Met de oprichting van het Sociaal Huis zal de zitdag voortaan plaatsvinden in de gebouwen aan de JB Stessensstraat.

meer info: Sociaal Huis, 014 56 70 00, sociaalhuis@geel.be

Nieuwe openingsuren donorcentrum

Op 2 januari paste het donorcentrum in onze stad haar openingsuren aangepast. Je vindt een overzicht terug op onderstaande website. Het donorcentrum is gelegen op de Markt, achter de St.-Amandskerk. Je kan er terecht om bloed en plasma te doneren.

meer info: www.bloedgevendoetleven

Dubbelexpo en voordracht over Parkinson

Jen Govaerts en Marieke Maerevoet zijn twee gewone vrouwen die op ongeveer hetzelfde tijdstip te horen kregen dat ze voor de rest van hun leven een ongewenste gast te logeren kregen: Parkinson. Zonder deze ziekte hadden ze elkaar nooit ontmoet. Zoals velen van hun lotgenoten hebben beiden een creatieve hobby. Jen schildert vooral aquarellen maar ze gebruikt ook andere technieken zoals pastel schilderen en schilderen met acryl. Maria houdt van poëzie en schrijft zelf ook gedichten. Soms wordt die hobby passie. Dan telt uur noch tijd. Tot de pillendoos roept. Jen en Marieke stellen hun werk nog tot 1 februari tentoon in de bib, tijdens de openingsuren.

Parkinson treft zowel mannen als vrouwen. Naar schatting zijn er op dit moment zo’n 32 000 mensen in België die aan de ziekte lijden. Dit is één op de vijfhonderdag Belgen. Dr. Leenders, neuroloog aan Erica algemeen ziekenhuis campus Geel, komt naar aanleiding van de expo op dinsdag 28 januari om 20u in de bib Parkinson uit de doeken doen. Ook Jen en Marieke zullen aanwezig zijn. ‘Zoals anderen ons op weg gezet hebben om met de ziekte van Parkinson te leven, zo willen wij dat nu doen voor onze lotgenoten die het moeilijk hebben met de beperkingen die de ziekte meebrengt. We willen hen tonen dat je toch op weg kan gaan, dat je zelfs kan groeien naar een ander maar waardevol leven.’ Inschrijven voor de voordracht kan via onderstaande gegevens.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Workshop Yoga voor ouderen

Op donderdag 23 januari kan je om 14u in dienstencentrum Luysterbos deelnemen aan de workshop ‘Yoga voor ouderen’. Rustige, zachte oefeningen, ademhalingstechnieken en relaxatie zorgen ervoor dat de soepelheid van je lichaam gestimuleerd wordt. Na een uurtje ontspannen oefenen, zit je helemaal vol nieuwe energie en is er kans tot napraten. Ook mensen met beperkte beweeglijkheid kunnen komen proberen, er is voor veel dingen een oplossing te bedenken! Het motto luidt: ‘Niets moet, alles kan’. Deelnemen kost 6 euro. Inschrijven is verplicht.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be